29. 6. 2023

Gostili smo udeležence Oratorija Žiri

V četrtek, 29. junija, smo v Pivki gostili veliko skupino udeležencev oratorija Žiri. Za skoraj 200 otrok in animatorjev smo pripravili štiriurni program poln zanimivih aktivnosti, raziskovanj in doživetij.

19. 6. 2023

Poletna muzejska noč v DINA Pivka

V soboto, 17. junija, so v Centru o velikih zvereh Dina Pivka potekale raznolike aktivnosti v okviru Poletne muzejske noči in obeleženja Mednarodnega dne risov.

11. 6. 2023

Počitnice v Dini – postani risinja Dina za en dan

Prvi dan Počitnic pred Krpanovim domom, ki jih organizira Zavod za turizem Pivka, je potek v Centru o velikih zvereh.

8. 6. 2023

Poletna muzejska noč 2023

V soboto, 17. junija, bo potekala že tradicionalna Poletna muzejska noč. Letos se ji prvič pridružuje tudi Center Dina Pivka, ki bo ta dan odprt vse do polnoči. Ob 17. uri vas vabimo na druženje z Deso Muck, ki bo predstavila novo knjigo Pogumni Maks. Sledile bodo delavnice, javno vodenje, nočna dogodivščina z lovcem in zgodbe ob ognjišču.

Vsi dogodki so brezplačni, prost vstop med 18. in 24. uro.

Z dogodki bomo obeležili 11. junij – Mednarodni dan risov.

29. 5. 2023

Uspešno izveden Medeni teden v Pivki

Za nami je uspešno izveden Medeni teden v Pivki. Obiskalo nas je več kot 500 obiskovalcev, ki jih je privabila zanimiva vsebina in raznoliki dogodki. Več v prispevku.

29. 5. 2023

Ris v šolskih klopeh in učenci v risovem gozdu

V četrtek, 25. maja, so v okviru projekta LIFE Lynx imeli tiskovno konferenco na OŠ Dragotina Ketteja v Ilirski Bistrici, na kateri so predstavili program Mladi varuhi risov. Na to, kaj se bo s populacijo risa zgodilo v prihodnosti, najbolj vplivajo odločitve ljudi. Delo z mladimi je zato ključnega pomena pri reševanju dinarsko – JV alpske populacije.

23. 5. 2023

Otvorili smo Medeni teden v Pivki

V ponedeljek, 22. maja, smo s kratko kulturno prireditvijo otvorili Medeni teden v Pivki. Vse do nedelje, 28. maja, bo na ogled paviljon Medena dežela in razstava Bodi čebela, potekali pa bodo tudi številni dogodki.

10. 5. 2023

Medeni teden v Pivki

Center Dina in ČD Pivka vabimo na Medeni teden v Pivki, ki bo potekal med 22. in 28. majem 2023. V tem tednu bo v Pivki gostoval čebelarski paviljon ČZS – paviljon Medena zgodba in razstava Bodi čebela / Be a bee.

Za obiskovalce smo pripravili širok nabor dogodkov– družinske delavnice in oglede, dokumentarni film in risanko, strokovna vodenja in degustacije medenih izdelkov.