5. 7. 2023

Po Risovi učni poti lahko zdaj vodite sami – z didaktičnimi priporočili!

Risova učna pot vodi po Mestnem vrhu nad Kočevjem in je prijazna tako mladim družinam, kot pohodnikom. V kolikor želite tja peljati in tam tudi voditi skupino (šolsko, turistično ali prijateljsko), pa se lahko zdaj na obisk pripravite, ne da bi pot prej obiskali. didaktična priporočila namreč pokrivajo vse teme, ki so zajete na tablah, poleg tega pa tudi nekaj dodatnih informacij – da lahko svoji skupini predate še malo širšo sliko, kot jo lahko ponudi branje vsebin s tabel. Vabljeni k odprtju didaktičnih priporočil in k obisku Risove poti v kočevskih gozdovih!

29. 6. 2023

Gostili smo udeležence Oratorija Žiri

V četrtek, 29. junija, smo v Pivki gostili veliko skupino udeležencev oratorija Žiri. Za skoraj 200 otrok in animatorjev smo pripravili štiriurni program poln zanimivih aktivnosti, raziskovanj in doživetij.

19. 6. 2023

Poletna muzejska noč v DINA Pivka

V soboto, 17. junija, so v Centru o velikih zvereh Dina Pivka potekale raznolike aktivnosti v okviru Poletne muzejske noči in obeleženja Mednarodnega dne risov.

11. 6. 2023

Počitnice v Dini – postani risinja Dina za en dan

Prvi dan Počitnic pred Krpanovim domom, ki jih organizira Zavod za turizem Pivka, je potek v Centru o velikih zvereh.

8. 6. 2023

Poletna muzejska noč 2023

V soboto, 17. junija, bo potekala že tradicionalna Poletna muzejska noč. Letos se ji prvič pridružuje tudi Center Dina Pivka, ki bo ta dan odprt vse do polnoči. Ob 17. uri vas vabimo na druženje z Deso Muck, ki bo predstavila novo knjigo Pogumni Maks. Sledile bodo delavnice, javno vodenje, nočna dogodivščina z lovcem in zgodbe ob ognjišču.

Vsi dogodki so brezplačni, prost vstop med 18. in 24. uro.

Z dogodki bomo obeležili 11. junij – Mednarodni dan risov.

29. 5. 2023

Uspešno izveden Medeni teden v Pivki

Za nami je uspešno izveden Medeni teden v Pivki. Obiskalo nas je več kot 500 obiskovalcev, ki jih je privabila zanimiva vsebina in raznoliki dogodki. Več v prispevku.

29. 5. 2023

Ris v šolskih klopeh in učenci v risovem gozdu

V četrtek, 25. maja, so v okviru projekta LIFE Lynx imeli tiskovno konferenco na OŠ Dragotina Ketteja v Ilirski Bistrici, na kateri so predstavili program Mladi varuhi risov. Na to, kaj se bo s populacijo risa zgodilo v prihodnosti, najbolj vplivajo odločitve ljudi. Delo z mladimi je zato ključnega pomena pri reševanju dinarsko – JV alpske populacije.

23. 5. 2023

Otvorili smo Medeni teden v Pivki

V ponedeljek, 22. maja, smo s kratko kulturno prireditvijo otvorili Medeni teden v Pivki. Vse do nedelje, 28. maja, bo na ogled paviljon Medena dežela in razstava Bodi čebela, potekali pa bodo tudi številni dogodki.

Skip to content