13. 11. 2023

Sodelovanje s študenti Inkluzivne pedagogike Pedagoške fakultete UP

Z novim študijskim letom smo pričeli z novim sodelovanjem. Skupaj s študenti 2. letnika magistrskega študija Inkluzivna pedagogika (Pedagoška fakulteta, Univerza na Primorskem) pod mentorstvom dr. Mateje Maljevac, pripravljamo prilagoditve za slepe in slabovidne osebe.

8. 11. 2023

🐺RAZISKOVALNI POHOD YOUNG RANGER IN VODENJE V CENTRU DINA🐺

V soboto, 11. novembra, bo potekala raziskovalna sobota. Za otroke, starše in vse, ki vas tematika zanima, smo pripravili gozdno raziskovanje in vodenje po Centru Dina, tokrat so tema volkovi🐺.  Vabljeni, da se nam pridružite!

25. 10. 2023

Izlet na Pivško v času jesenskih počitnic

Kam na izlet med jesenskimi počitnicami? Dina Pivka vas vabi!

Spoznajte svet velikih zveri na 10 interaktivnih postajah. Čaka vas DINAmična dogodivščina za vso družino.

 

9. 10. 2023

Raziskovalna sobota: Kaj počno medvedi v jeseni in zakaj iščemo njihove kakce?

V soboto, 14. oktobra, bo potekala raziskovalna sobota. Za otroke, starše in vse, ki vas tematika zanima, smo pripravili gozdno raziskovanje in vodenje po Centru Dina, tokrat so tema medvedi, njihove jesenske aktivnosti in monitoring.  Vabljeni, da se nam pridružite!

29. 9. 2023

5. oktober – dokumentarni film Skupaj za rise (LIFE Lynx)

S predvajanjem dokumentarnega filma Skupaj za rise bomo obeležili svetovni dan varstva živali (4. oktober). Ogledu filma bo sledil pogovor z ustvarjalci filma in raziskovalci. Na dogodku bomo predstavili tudi dve knjigi, ki sta nastali v okviru projekta LIFE Lynx – Pogumni Maks (avtorica Desa Muck) in Huda risinja (avtor Boštjan Gorenc – Pižama). Dogodek je primeren tudi za družine s šolskimi otroki.

VSTOP PROST.

19. 9. 2023

Vodenje z mag. Alešem Klemencem, podpredsednikom LZS

Zavod za turizem Pivka v mesecu septembru organizira serijo dogodkov DOŽIVITE PIVKO. Vabljeni, da se nam v soboto, 23. septembra 2023, pridružite na vodenju po Centru o velikih zvereh DINA Pivka, ki ga bo izvedel podpredsednik Lovske zveze Slovenija, mag. Aleš Klemenc.

12. 9. 2023

Skupaj za rise s Hudo risinjo, Pogumnim Maksom in novim dokumentarnim filmom

V ljubljanskem Kinodvoru so v ponedeljek, 11. septembra, premierno prikazali nov dokumentarni film Skupaj za rise, ki govori o prizadevanjih projekta LIFE Lynx za rešitev risov pred ponovnim izumrtjem. Skupaj s filmom so predstavili tudi novi knjigi o risih za otroke, Huda risinja in Pogumni Maks, avtorjev Boštjana Gorenca Pižame in Dese Muck.

4. 9. 2023

Lovili in skrivali smo se z Young Rangerji

Centru DINA Pivka se čez poletje odvijajo različne delavnice kot aktivno počitniško varstvo za otroke. Zadnji teden pred začetkom šole smo z Manco Velkavrh z Biotehniške fakultete en dan posvetili volku, in sicer smo si pri tem pomagali s knjižico s programa Young Ranger. Gre za mednarodni program, razvit preko projekta LIFE WOLFALPS EU.

Skip to content