29. 9. 2023

5. oktober – dokumentarni film Skupaj za rise (LIFE Lynx)

S predvajanjem dokumentarnega filma Skupaj za rise bomo obeležili svetovni dan varstva živali (4. oktober). Ogledu filma bo sledil pogovor z ustvarjalci filma in raziskovalci. Na dogodku bomo predstavili tudi dve knjigi, ki sta nastali v okviru projekta LIFE Lynx – Pogumni Maks (avtorica Desa Muck) in Huda risinja (avtor Boštjan Gorenc – Pižama). Dogodek je primeren tudi za družine s šolskimi otroki.

VSTOP PROST.

19. 9. 2023

Vodenje z mag. Alešem Klemencem, podpredsednikom LZS

Zavod za turizem Pivka v mesecu septembru organizira serijo dogodkov DOŽIVITE PIVKO. Vabljeni, da se nam v soboto, 23. septembra 2023, pridružite na vodenju po Centru o velikih zvereh DINA Pivka, ki ga bo izvedel podpredsednik Lovske zveze Slovenija, mag. Aleš Klemenc.

12. 9. 2023

Skupaj za rise s Hudo risinjo, Pogumnim Maksom in novim dokumentarnim filmom

V ljubljanskem Kinodvoru so v ponedeljek, 11. septembra, premierno prikazali nov dokumentarni film Skupaj za rise, ki govori o prizadevanjih projekta LIFE Lynx za rešitev risov pred ponovnim izumrtjem. Skupaj s filmom so predstavili tudi novi knjigi o risih za otroke, Huda risinja in Pogumni Maks, avtorjev Boštjana Gorenca Pižame in Dese Muck.

4. 9. 2023

Lovili in skrivali smo se z Young Rangerji

Centru DINA Pivka se čez poletje odvijajo različne delavnice kot aktivno počitniško varstvo za otroke. Zadnji teden pred začetkom šole smo z Manco Velkavrh z Biotehniške fakultete en dan posvetili volku, in sicer smo si pri tem pomagali s knjižico s programa Young Ranger. Gre za mednarodni program, razvit preko projekta LIFE WOLFALPS EU.

23. 8. 2023

Festivalu Mesto krasa se pridružuje tudi Center Dina Pivka

V petek, 25. in v soboto, 26. avgusta 2023 Notranjski muzej Postojna za vas široko odpira vrata in vas vabi na največjo družinsko zabavo na krasu ter prvi družinski festival krasa!

K pestremu dogajanju bomo prispeval tudi v Centru o velikih zvereh DINA Pivka, kjer bo v času festivala veljal tudi 25 % popust na vstopnino.

22. 8. 2023

Študijska tura za učitelje na destinacijo Zeleni kras

V torek, 22. avgusta, je potekala že tradicionalna ekskurzija za učitelje, ki jo organizira RRA Zeleni kras. Predstavil se je tudi Center o velikih zvereh DINA Pivka.

26. 7. 2023

Delovni sestanek v ZOO Ljubljana

Predstavnici Zavoda za turizem Pivka sta se udeležili delovnega sestanka z pedagoško vodjo ZOO Ljubljana Ireno Furlan s ciljem vzpostavitve sodelovanja med centrom Dina Pivka in živalskim vrtom. Več v prispevku.

6. 7. 2023

Predstavitev pedagoških programov na OŠ Pivka

V sredo, 28. junija 2023, smo učiteljskemu zboru osnovne šole Pivka predstavili pedagoške programe Zavoda za turizem Pivka, katerih večji del predstavlja širok nabor pedagoških dejavnosti Centra o velikih zvereh DINA Pivka.

Skip to content