8. 6. 2023

Poletna muzejska noč 2023

V soboto, 17. junija, bo potekala že tradicionalna Poletna muzejska noč. Letos se ji prvič pridružuje tudi Center Dina Pivka, ki bo ta dan odprt vse do polnoči. Ob 17. uri vas vabimo na druženje z Deso Muck, ki bo predstavila novo knjigo Pogumni Maks. Sledile bodo delavnice, javno vodenje, nočna dogodivščina z lovcem in zgodbe ob ognjišču.

Vsi dogodki so brezplačni, prost vstop med 18. in 24. uro.

Z dogodki bomo obeležili 11. junij – Mednarodni dan risov.

29. 5. 2023

Uspešno izveden Medeni teden v Pivki

Za nami je uspešno izveden Medeni teden v Pivki. Obiskalo nas je več kot 500 obiskovalcev, ki jih je privabila zanimiva vsebina in raznoliki dogodki. Več v prispevku.

29. 5. 2023

Ris v šolskih klopeh in učenci v risovem gozdu

V četrtek, 25. maja, so v okviru projekta LIFE Lynx imeli tiskovno konferenco na OŠ Dragotina Ketteja v Ilirski Bistrici, na kateri so predstavili program Mladi varuhi risov. Na to, kaj se bo s populacijo risa zgodilo v prihodnosti, najbolj vplivajo odločitve ljudi. Delo z mladimi je zato ključnega pomena pri reševanju dinarsko – JV alpske populacije.

23. 5. 2023

Otvorili smo Medeni teden v Pivki

V ponedeljek, 22. maja, smo s kratko kulturno prireditvijo otvorili Medeni teden v Pivki. Vse do nedelje, 28. maja, bo na ogled paviljon Medena dežela in razstava Bodi čebela, potekali pa bodo tudi številni dogodki.

10. 5. 2023

Medeni teden v Pivki

Center Dina in ČD Pivka vabimo na Medeni teden v Pivki, ki bo potekal med 22. in 28. majem 2023. V tem tednu bo v Pivki gostoval čebelarski paviljon ČZS – paviljon Medena zgodba in razstava Bodi čebela / Be a bee.

Za obiskovalce smo pripravili širok nabor dogodkov– družinske delavnice in oglede, dokumentarni film in risanko, strokovna vodenja in degustacije medenih izdelkov.

25. 4. 2023

Izlet na Pivško v času prvomajskih počitnic

Kam na izlet med prvomajskimi počitnicami? Dina Pivka vas vabi!

Spoznajte svet velikih zveri na 10 interaktivnih postajah. Čaka vas DINAmična dogodivščina za vso družino.

 

6. 4. 2023

Velikonočni izlet v Center Dina Pivka

Izkoristite podaljšan vikend za izlet v Pivko. V Centru Dina Pivka na vas čaka DINAmična dogodivščina za vso družino.

Na vas čaka 10 interaktivnih postaj, s pomočjo katerih boste postali pravi raziskovalci skrivnostnega sveta velikih zveri.

7. 3. 2023

Predavanje Ljubezensko življenje živali in otvoritev razstave Oči-Eyes v Centru Dina v Pivki

Vas navdušujejo prizori živalskega sveta? So tudi vam oči bistvo, ki izkazujejo številna občutja? Zazrite se v skrivnostne oči čudovitih živali, ki jih je v svojem naravnem okolju ujel fotograf, priznani biolog Notranjskega muzeja Postojna, dr. Slavko Polak.

Skip to content