30. 8. 2022

Učitelji na obisku pred novim šolskim letom

Danes smo gostili učitelje in jim predstavili naš center o velikih zvereh in kaj vse v njem počnemo. Širimo znanja, resnice, spodbujamo k premisleku, razbijamo napačne predstave o velikih zvereh… skratka odpiramo oči mladim in manj mladim, zelo pogosto učencem osnovnih in vseh ostali šol.

25. 8. 2022

Učitelji, lepo vabljeni na predstavitev Centra DINA in Parka vojaške zgodovine

Vabimo vas, da se nam pridružite na BREZPLAČNI ekskurziji za učitelje, ki bo potekala v torek, 30. avgusta 2022, dopoldne. Spoznali boste Center o velikih zvereh DINA Pivka, pa tudi Park vojaške zgodovine Pivka.

25. 8. 2022

Koncert za gozd je koncert za ohranitev gozdnih specialistov

Pridružujemo se vabilu Društva za opazovanje in proučevanje ptic vas vabimo na naravovarstveni koncert ZA GOZD, posvečen našim dragocenim gozdnim specialistom, pticam, ki za svoj obstoj pri nas potrebujejo več naravi prepuščenih gozdov.

Koncert ZA GOZD bo v sredo, 7. septembra 2022, ob 19:00, v Ljudskem domu Šentvid, Ljubljana. Nastopala bosta skupina GUGUTKE in posebni gost ADI SMOLAR, varuh koconogega čuka.

17. 8. 2022

Dina kot motiv grafičnih izdelkov najmlajših

Zavod za turizem Pivka vsak teden organizira tri počitniške delavnice, na včerajšnji pa so otroci spoznali postopek izdelave grafike. Ker so otroci v preteklih dneh slišali veliko o Pivki in njeni okolici ter Dini, centru o velikih zvereh, je bila to tudi tema za ustvarjanje. Prav simpatične grafike zdaj krasijo vhod v Dino.

16. 8. 2022

Interessante, ben fatto, perfetto per i bambini. Grazie!

Dino te dni obiskujejo tudi turisti, tujci, in marsikdo med njimi nam svoje mnenje zapiše v knjigo vtisov. Veseli smo vsakega, zbiramo pa tudi predloge za izboljšave in upamo, da bomo našli sofinancerska sredstva za še več Dine.

16. 8. 2022

Odstrel medvedov je spet mogoč, AAG pa bo sprožil spor na sodišču Evropske unije

Upravno sodišče je zavrnilo tožbo nevladne organizacije Alpe Adria Green (AAG) zoper dovoljenje za odstrel 222 medvedov. V AAG napovedujejo, da bodo postopke nadaljevali na sodišču Evropske unije.

8. 8. 2022

Šakal, potencialni parazit za evrazijskega risa in druge novice

Vabljeni k branju novic iz sveta risa. Čakajo vas novi posnetki risov in risinj, animacija gibanja risov, rezultati nove študije o odnosih med risom in šakalom, video, ki so ga na podlagi skrbništva kamere izdelali osnovnošolci iz Ilirske Bistrice…

3. 8. 2022

Praznik v Dini

V torek, 2. avgusta 2022, smo praznovali Dinin prvi rojstni dan. Prvi je v torto zarezal župan Občine Pivka Robert Smrdelj, nato pa smo se z njo posladkali udeleženci delavnice, gostje, obiskovalci Dine in zaposleni.