13. 2. 2023

Brezplačno javno vodenje

21. februar je razglašen za Mednarodni dan turističnih vodnikov. Obeležili ga bomo tudi v Centru Dina Pivka in sicer z brezplačnim javnim vodenjem v soboto, 18. februarja ob 11. uri.

 

2. 2. 2023

Vzajemni popust med DINA Pivka in Parkom vojaške zgodovine Pivka

Za čas šolskih počitnic (28. januar – 12. februar) smo z Parkom vojaške zgodovine pripravili dodatno ugodnost – vzajemni 25-odstotni popust. 

Vabljeni!

2. 2. 2023

ZIMSKE DOGODIVŠČINE

V tednu zimskih počitnic (6. – 10. 2.) vabimo osnovnošolce na delavnice, ki jih organizira ekipa Centra DINA.

Z ekipo lovcev se boste podali na sprehod v bližnji gozd, s pripovedovalko Miljenko spoznalo pravljični svet, si ogledali risanko o medvedjih bratih in z akademsko slikarko ustvarjali na likovni delavnici.

30. 1. 2023

Šolske počitnice so tu!

Izkoristite čas zimskih počitnic za izlet na Pivško in ogled Centra o velikih zvereh Dina Pivka. Čaka vas resnično DINAmično doživetje za celo družino!

V času počitnic (28.1. – 12. 2.) vas pričakujemo vas dan med 10. in 16. uro.

 

24. 1. 2023

SRNA: Nova aplikacija za monitoring prostoživečih živali

Z aplikacijo lahko vsi prebivalci Slovenije beležimo opažanja prostoživečih živali in druge zanimive podatke o sesalcih ter
nekaterih prepoznavnih vrstah ptic. Aplikacija je namenjena tudi komuniciranju med prebivalci in raziskovalci, saj lahko prek nje posredujete vprašanja ali komentarje projektni skupini.

26. 10. 2022

Slovenska nagrada Natura 2000 za družbeno-gospodarske koristi Zavodu za gozdove Slovenije, Center Dina s priznanjem za finalista

Zavod za gozdove Slovenije (ZGS) je s prijavo “Preprečevanje škod po velikih zvereh” osvojil prvo mesto v kategoriji družbeno-gospodarske koristi in osvojil še tri priznanja za finaliste. Na tretji postaji turneje slovenske nagrade Natura 2000 v Centru o velikih zvereh DINA v Pivki so nagrado prevzeli Miha Marenče in Rok Černe z ZGS ter rejca drobnice Aleš Sedmak in Janez Kržič, ki že več let sodelujeta z ZGS na področju varovanja pred napadi zveri. ZGS (OE Postojna) in Center Dina Pivka sta prejela priznanje za finalista v kategoriji komuniciranje. Podelitvi priznanj je sledil še ogled dobre prakse varovanja drobnice na kmetiji Simona Godca v Knežaku.

18. 10. 2022

Center DINA in Gozdna hiša Mašun z učno potjo med finalisti slovenske nagrade Natura 2000

Center o velikih zvereh DINA Pivka in gozdna hiša Mašun z učno potjo sta med finalisti slovenske nagrade Natura 2000.

18. 10. 2022

Gostovali smo pri Slovencih, gostujočih na Reki

Odzvali smo se na vabilo RRA Zeleni kras in gostovali v Slovenskem domu Kulturno prosvetnega društva Bazovica na Reki. Društvo združuje Slovence, živeče na Reki oziroma v Primorsko-goranski županiji. Z dijaki  iz treh držav smo izvedli delavnico na temo velikih zveri.