19. 9. 2023

Vodenje z mag. Alešem Klemencem, podpredsednikom LZS

Zavod za turizem Pivka v mesecu septembru organizira serijo dogodkov DOŽIVITE PIVKO. Vabljeni, da se nam v soboto, 23. septembra 2023, pridružite na vodenju po Centru o velikih zvereh DINA Pivka, ki ga bo izvedel podpredsednik Lovske zveze Slovenija, mag. Aleš Klemenc.

12. 9. 2023

Skupaj za rise s Hudo risinjo, Pogumnim Maksom in novim dokumentarnim filmom

V ljubljanskem Kinodvoru so v ponedeljek, 11. septembra, premierno prikazali nov dokumentarni film Skupaj za rise, ki govori o prizadevanjih projekta LIFE Lynx za rešitev risov pred ponovnim izumrtjem. Skupaj s filmom so predstavili tudi novi knjigi o risih za otroke, Huda risinja in Pogumni Maks, avtorjev Boštjana Gorenca Pižame in Dese Muck.

8. 9. 2023

5. oktober – dokumentarni film Skupaj za rise (LIFE Lynx)

S predvajanjem dokumentarnega filma Skupaj za rise bomo obeležili svetovni dan varstva živali (4. oktober). Ogledu filma bo sledil pogovor z ustvarjalci filma in raziskovalci. Na dogodku bomo predstavili tudi dve knjigi, ki sta nastali v okviru projekta LIFE Lynx – Pogumni Maks (avtorica Desa Muck) in Huda risinja (avtor Boštjan Gorenc – Pižama). Dogodek je primeren tudi za družine s šolskimi otroki.

VSTOP PROST.

23. 8. 2023

Festivalu Mesto krasa se pridružuje tudi Center Dina Pivka

V petek, 25. in v soboto, 26. avgusta 2023 Notranjski muzej Postojna za vas široko odpira vrata in vas vabi na največjo družinsko zabavo na krasu ter prvi družinski festival krasa!

K pestremu dogajanju bomo prispeval tudi v Centru o velikih zvereh DINA Pivka, kjer bo v času festivala veljal tudi 25 % popust na vstopnino.

22. 8. 2023

Študijska tura za učitelje na destinacijo Zeleni kras

V torek, 22. avgusta, je potekala že tradicionalna ekskurzija za učitelje, ki jo organizira RRA Zeleni kras. Predstavil se je tudi Center o velikih zvereh DINA Pivka.

26. 7. 2023

Delovni sestanek v ZOO Ljubljana

Predstavnici Zavoda za turizem Pivka sta se udeležili delovnega sestanka z pedagoško vodjo ZOO Ljubljana Ireno Furlan s ciljem vzpostavitve sodelovanja med centrom Dina Pivka in živalskim vrtom. Več v prispevku.

6. 7. 2023

Predstavitev pedagoških programov na OŠ Pivka

V sredo, 28. junija 2023, smo učiteljskemu zboru osnovne šole Pivka predstavili pedagoške programe Zavoda za turizem Pivka, katerih večji del predstavlja širok nabor pedagoških dejavnosti Centra o velikih zvereh DINA Pivka.

5. 7. 2023

Po Risovi učni poti lahko zdaj vodite sami – z didaktičnimi priporočili!

Risova učna pot vodi po Mestnem vrhu nad Kočevjem in je prijazna tako mladim družinam, kot pohodnikom. V kolikor želite tja peljati in tam tudi voditi skupino (šolsko, turistično ali prijateljsko), pa se lahko zdaj na obisk pripravite, ne da bi pot prej obiskali. didaktična priporočila namreč pokrivajo vse teme, ki so zajete na tablah, poleg tega pa tudi nekaj dodatnih informacij – da lahko svoji skupini predate še malo širšo sliko, kot jo lahko ponudi branje vsebin s tabel. Vabljeni k odprtju didaktičnih priporočil in k obisku Risove poti v kočevskih gozdovih!