16. 5. 2024

Doživite Pivko – Gozdni dan

Pivka se bo ponovno odela v gozdne barve☘️🪵Pred nami je namreč Gozdni dan, zaključni dogodek v sklopu Tematskega tedna, kjer se bodo predstavljali gozdarji in lovci 🐾

15. 5. 2024

Tekmovanje mladih čebelarjev v Pivki

V soboto, 11. maja 2024, je Pivka gostila 46. tekmovanje mladih čebelarjev. Zavod za turizem Pivka je za udeležence pripravil raznolik program aktivnosti. Med drugim so obiskali tudi Center DINA.

25. 4. 2024

Prvomajske počitnice v Centru DINA

Naj bo dež ali sonce, v Centru Dina Pivka vas v času prvomajskih počitnic vsak dan čaka DINAmična dogodivščina za vso družino.

Preizkusite 10 interaktivnih postaj, s pomočjo katerih boste postali pravi raziskovalci skrivnostnega sveta velikih zveri.

25. 3. 2024

Velikonočni izlet v Center Dina Pivka

Izkoristite podaljšan vikend za izlet v Pivko. V Centru Dina Pivka na vas čaka DINAmična dogodivščina za vso družino.

Na vas čaka 10 interaktivnih postaj, s pomočjo katerih boste postali pravi raziskovalci skrivnostnega sveta velikih zveri.

21. 3. 2024

Zaključek projekta LIFE Lynx – kako kaže risom v prihodnje

S koncem marca se bo zaključil mednarodni projekta reševanja risov pred izumrtjem, LIFE Lynx. V dobrih šestih letih projekta so v Slovenijo in Hrvaško pripeljali 18 karpatskih risov in zabeležili več kot 30 mladičev doseljenih risov. V Sloveniji imamo tako okoli 50 odraslih risov, približno 40 v južnem delu populacije in vsaj 10 v slovenskih Alpah. V prihodnje je cilj, da se oba dela populacije povežeta, kar je nujno za dolgoročno ohranitev risov pri nas.

20. 3. 2024

Doživite Pivko z lovci – LD Pivka se predstavi

Vljudno vabljeni na dogodek Doživite Pivko z lovci – LD Pivka se predstavi v soboto, 23. marca, na ploščad pred Krpanovim domom.
Uradna otvoritev srečanja bo ob 10.00, z zanimivimi dejavnostmi in druženjem pa bomo nadaljevali do večera.

13. 3. 2024

ŽIVLJENJE Z VOLKOVI – predstavitev knjige in slikarska delavnica

Ob izidu knjige Življenje z volkovi vas vljudno vabimo na dogodek, ki bo potekal v četrtek, 4. aprila, v Centru DINA.
Dogodek bo obsegal likovno delavnico ob 17.15 in predstavitev knjige Življenje z volkovi, ki se bo pričela ob 18.30. Več v prispevku.

1. 3. 2024

Center DINA ima nove prilagoditve za slepe in slabovidne

V Centru o velikih zvereh DINA Pivka smo v sodelovanju s študenti Inkluzivne pedagogike in njihovo mentorico dr. Matejo Maljevac pridobili prilagoditve za slepe in slabovidne obiskovalce. Več v prispevku.

Skip to content