Velike zveri v osnovnih šolah

3. oktobra je bil uradno predstavljen didaktični kotiček o velikih zvereh na osnovni šoli Ivan Goran Kovačić v Delnicah.

Območje Gorskega kotarja si delijo tako ljudje kot živali, zato je ozaveščanje lokalnega prebivalstva o pomenu velikih zveri za ekosistem ter kako se vesti v naravi, ključnega pomena za uspešno sobivanje. Hrvaški projektni partner, NP Risnjak, je skozi projektno aktivnost Didaktični kotički o velikih zvereh v osnovnih šolah, otrokom želel približati biologijo in ekologijo velikih zveri.

Didaktični kotički učencem na zanimiv in zabaven način, s pomočjo fotografij, modelov velikih zveri v realni velikosti ter sledi stopinj, predstavljajo velike zveri.

Vsaka od velikih zveri je predstavljena tudi skozi poezijo, katere avtor je znani hrvaški publicist in književnik, Mladen Kušec, čigar dela so prežeta s humorjem in z lahkoto govorijo o temah, ki zanimajo otroke.

V kotičkih so za učence pripravljene tudi interaktivne igre s pomočjo katerih povežejo posamezno veliko zver z njenimi sledmi in iztrebki.

Poleg osnovne šole v Delnicah so na hrvaškem projektnem območju še tri druge osnovne šole, ki so prav tako dobile svoje didaktične kotičke: področna osnovna šola v Gerovu, osnovna šola Mrkopalj in osnovna šola Vrbovsko.

Skip to content