Počitnice v Dini – postani risinja Dina za en dan

11. 6. 2023

Začele so se poletne počitnice in z njim Počitnice pred Krpanovim domom, ki jih organizira Zavod za turizem Pivka. Medgeneracijske aktivnosti, ki potekajo vsak torek, sredo in petek v času poletnih počitnic, smo začeli prav v našem centru. Deset nadobudnih otrok se je podalo na raziskovanje vsebin o risu.

V Centru Dina smo poiskali prav vse vsebine o risih – v katero družino živali spadajo, kako izgledajo, živijo, plenijo. Razložili smo si rek “Seliš se kot mačka mlade” in “Jezen si kot ris”. Ogledali smo si film o risu Goruju ter različne vzorce na risjih kožuhih.

Sledila je ustvarjalna delavnica. Sodelavci projekta LIFE Lynx so v sodelovanju z učiteljico Anjo Kokalj pripravili didaktične igre na temo risa (najdete ga tu)- s pomočjo priročnika in priloženega gradiva smo ustvarili zanimive didaktične pripomočke, ki so nam omogočili igrivo spoznavanje risa. Igrali smo se spomin in sestavljali zgodbe o risjem vsakdanu. Nato pa si je vsak od nas izdelal risovo masko in tako kot je unikaten prav vsak ris, so bili unikatni tudi naši izdelki.

Prvo poletno delavnico smo zaključili na najboljši način – s sladoledom.

Skip to content