Majhen gozd – velik potencial, na Dnevu risa v DINI

9. 6. 2022

V okviru Dneva risa v DINI to soboto, 11. junija 2022 (več o dogodku na  https://www.dinapivka.si/dan-risa-v-centru-dina/ ) se nam bodo na stojnicah pridružile tudi sodelavke projekta Razvoj novih praks za upravljanje gozdnih posesti in krepitev vseh njegovih funkcij. Predstavile bodo rezultate projekta: priročnik, načrti gozdnih posesti, predloge in priporočila za izboljšanje gospodarjenja z manjšimi gozdnimi posestmi.

Štiri kmetije iz občin Hrpelje – Kozina, Pivka, Ilirska Bistrica in Postojna so se povezale z Višjo strokovno šolo Postojna, dvema raziskovalno-svetovalnima podjetjema, Društvom lastnikov gozdov Vrhe Vremščica in vodilnim partnerjem Stritih d.o.o.,  ker menijo, da je gospodarjenje z zasebnimi gozdovi  malih lastnikov gozdov premalo usmerjeno. V letu 2020  so se prijavili na razpis  Programa razvoja podeželja  s projektom Razvoj novih praks za upravljanje gozdnih posesti in krepitev vseh njegovih funkcij, ki ga sofinancira Evropski kmetijski sklada za razvoj podeželja. Projekt se letos zaključuje, rezultati pa so uporabni tako za lastnike malih gozdnih posesti kot tudi za odločevalce in strokovnjake na področju gozdarstva.

Na stojnici bo na ogled kratek film, za igranje in učenje velikih in malih pa Igra letnic ter Ugani in nariši.

Med stojnicami bosta tudi stojnica projektov, povezanih z risom, volkom in medvedom in sicer z gradivi in inforamacijami in novo knjižico (v kateri bo moč reševati naloge) o volkovih, pa tudi stojnica lovcev iz BE AROUND ME, s katerimi boste lahko odšli v (bližnjo) naravo na iskanje sledi divjadi. Na tej stojnici bomo zbirali prijave za to delavnico, imenovano Z lovcem po sledeh, na voljo pa bodo tudi gradiva (publikacije, plakati…) Lovske zveze Slovenije.

Vljudno vabljeni na Dan risa v DINI!

 

 

 

Skip to content