Ne otroci, vzgojiteljice so nas tokrat obiskale

23. 5. 2022

S Tjašo in Jernejem iz BEAR OUND ME se v Dini običajno srečamo na naše povabilo, največkrat zaradi izvedbe delavnic z naše skupinske obiskovalce, tokrat pa je bilo obratno.

Center Dina je v soboto, 21. maja 2022 gostil 35 vzgojiteljic in vzgojiteljev iz Vrtca Andersen iz Ljubljane. Sicer je bil to le del programa strokovne ekskurzije, ki jo je v skladu s pričakovanju vrtca organiziral BEAR OUND ME, upamo pa, da bomo z našimi gostjami (in njihovimi vrtčevskimi malčki) še sodelovali.

Še zjutraj so si vzgojiteljice ogledale Rakov Škocjan, Jernej Žgur pa jim je predstavil naravne znamenitosti in značilnosti tega koščka Zelenega krasa, najstarejšega krajinskeg parka v Sloveniji, zelo primernega tudi za družinske sprehode.

Sledilo je spoznavanje dela slovenske kulturne dediščine, Muzeja gledaliških igralcev v Divači, nato pa se je skupina vrnila “v narvo”, v Ekomuzej Pivških presihajočih jezer, kjer sta ji sprejela vodnica Ana Željan in Martin Krpan – Andrej godina.

V Dini sva jih sprejeli Tjaša Žgur in Dragica Jaksetič in jim, kolikor omogoča enourni ogled Dine, natrosili nekaj dejstev iz življenja velikih zveri in sobivanja in organizaciji obiskov za otroke iz vrtcev. Na Mašunu so udeleženci ekskurzije pozno popoldne strnili svoje vtise in zaključili svoj obisk.

Skip to content