Učenci OŠ Pivka čutijo svoj domači kraj kot kraj sredi Narave

20. 5. 2022

Pred praznikom Občine Pivka, 9. majem, so učenci pivških osnovnih šol likovno ustvarjali na temo Tu sem doma – občina Pivka. Nastala so dela z upodobljenimi znamenitostmi s Pivškega, podobe narave, Pivških presihajočih jezer, Sv. Trojice, motivi iz Parka vojaške zgodivine, graščine Ravne…, zelo številni pa so narisali risa, volka, medveda in druge protagoniste živalskega carstva, nekateri celo notranjščino našega Centra DINA. Zelo nas veseli, da se številni mladi identificirajo z naravo, pa tudi s kulturno dediščino, ali ju vsaj prepoznavajo kot pomembne elemente kakovosti življenja na Pivškem.

Ob mentorstvu Petre Bergoč (5. razredi), Marize Golle (8. in 9. razredi) ter Nadje Černetič (5. razred), vsi z Osnovne šole Pivka, so nastali izjemni izdelki. Razstavljeni so v galeriji Krpanovega doma (nad vhodom v Center DINA). Kot najboljšo risbo, je komisija Zavoda za turizem Pivka ocenila Risa, Ive Vizintin, sedmošolke Osnovne šole Pivka.

Dela, na katerih so zaživeli medved, volk, ris, jelen…, postavljamo zdaj tudi v našo, spletno galerijo in vas vabimo k ogledu. Razstava v Krpanovem domu pa bo na ogled do Risovega dneva v Centru Dina na mednarodini dan risa, 11. junija 2022. Že zdaj vam lahko napovemo bogato dogajanje v Krpanovem domu, ki se bo začelo ob 14. uri.

Ris, Iva Vizintin, 7.b, 1. mesto
Skip to content