ŽIVLJENJE Z VOLKOVI – predstavitev knjige in slikarska delavnica

13. 3. 2024

ŽIVLJENJE Z VOLKOVI SKOZI UČI UMETNOSTI

Ob izidu knjige Življenje z volkovi vas vljudno vabimo na dogodek, ki bo potekal v četrtek, 4. aprila 2024, v Centru DINA. Dogodek bo obsegal likovno delavnico in predstavitev knjige.

  • Slikarska delavnica VOČJA VREČA

Slikarska delavnica na temo volka, ki bo potekala pod vodstvom mag. um. Karmen Bajec, se bo pričela ob 17.15 in bo trajala približno eno uro. Aktivnost je brezplačna in namenjena odraslim, mlajši se lahko pridružijo ob spremstvu odrasle osebe.
Obvezne prijave na povezavi.

  •  Predstavitev knjige ŽIVLJENJE Z VOLKOVI

V sklopu projekta LIFE WOLFALPS EU je bila v juniju 2022 v sodelovanju z mednarodno organizacijo umetnikov Artist for Nature Foundation izvedena umetniška delavnica v Starem trgu pri Ložu. Dogodek je ekipa projekta LIFE WOLFALPS EU v sodelovanju s Hišo knjig obogatila s pripravo knjige ‘’Življenje z volkovi’’.

Ob izidu knjige vas vabimo na njeno predstavitev, ki bo potekala v Centru DINA, s pričetkom ob 18.30.

Po dogodku bo mogoč ogled Centra Dina in druženje ob pogostitvi.  Knjiga bo na dan dogodka na voljo po znižani ceni.

Naj vas umetniška dela ponesejo skozi zgodbe ljudi, ki so z volkovi našli skupno pot za sobivanje.

V sklopu projekta LIFE WOLFALPS EU je bila v juniju 2022 v sodelovanju z mednarodno organizacijo umetnikov Artist for Nature Foundation izvedena enotedenska umetniška delavnica. Delavnica je potekala v Starem trgu pri Ložu, sodelujoči umetniki iz tujine in Slovenije pa so obiskali lokalne prebivalce ter spoznali njihov pogled na življenje ob prisotnosti volka.

Sobivanje z volkovi je vedno prinašalo niz različnih izzivov. V preteklosti so v našem prostoru že skoraj izumrli, saj smo jih ljudje videli kot tekmece ali nasprotnike. V pravljicah se pogosto pojavljajo kot negativni liki, zaradi česar se pojavlja dvom o njihovi vlogi v naravi ter strah pred njimi. Vendar pa vedno bolj spoznavamo, da nič ni črno-belo in da vsaka situacija zajema toliko odtenkov, kolikor je pogledov nanjo. Prisotnost volkov je navsezadnje tudi dober pokazatelj ohranjene narave, kar je bistvenega pomena za ljudi, in na kar smo lahko v Sloveniji ponosni.

Preko enotedenskega sodelovanja, likovnega upodabljanja, ustvarjanja z lokalno šolo ter obiskov pri lokalnih prebivalcih, se je po končani delavnici porodila ideja, da bi dogodek obogatili z nastankom knjige ‘’Življenje z volkovi’’. Nastala je osupljiva zbirka likovnih del, ki lahko preko umetnosti na drugačen način kot le pisana beseda podajo sporočila ter pozitivne vidike sobivanja z volkovi, zajeti pa so tudi zapisi lokalnih prebivalcev ter sodelujočih umetnikov.

Skip to content