ZIMSKE DOGODIVŠČINE

16. 2. 2022

Osnovnošolce vabimo, da v naši družbi preživijo zimske počitnice – ustvarjalno, raziskovalno in seveda tudi počitniško. Preglejte program, prijavite se in predvsem ne pozabite – če se nam boste pridružili pri kakšnem kalu in na Palškem jezeru – na toplo, proti mokroti odporno obutev, bundo, pa tudi kapo, rokavice. Zima je še vedno tu!

Obvezne so prijave in sicer najkasneje do nedelje, 20. 2. 2022, na e-naslov info@dinapivka.si ali na 030 644 799.  Dve delavnici sta plačljivi. Na obeh terenskih delavnicah imejte malico s seboj, za pustno dogodivščino pa malico priskrbimo mi.

KALI IN LOKVE OKOLI NAS IN KDO NEKI V NJIH ŽIVI

 V ponedeljek, 21. februarja 2022, od 9.00 do 13.00, Ekomuzej Pivških presihajočih jezer, Slovenska vas 10, Pivka

 

Na počitniški delavnici bomo spoznavali, zakaj so pomembni kali in kdo v njih živi. Se sprehodili do bližnjega kala in ob njem z opremo pravih raziskovalcev pregledali, ali se dvoživke že kaj prebujajo.

Delavnica bo delno terenska delavnica, bodite primerno obuti in oblečeni, s seboj imejte malico.

OOOOO, Z MASKO V DINO MI GREMO! 

V torek, 22. februarja 2022, od 9.00 do 13.00, Center Dina Pivka, Prečna ulica 1, Pivka

 

Pred pustno soboto bomo Izdelovali pustne naglavne maske risa, medveda in volka. Otroci bodo lahko izdelali maske iz blaga in filca, kaširane maske in maske velikih zveri iz papirja.

Delavnico bo izvajala Tanja Blažek.

Cena delavnice: 5 EUR

Z LOVCEM NA JEZERO IN NA LOV ZA LISICO

V sredo, 23. februarja 2022, od 9.00 do 13.00, Palško jezero

 

V družbi lovcev in lovke bomo spoznali, kako divje živali preživljajo zimske dni in kako jim lahko pomagamo, da se bo to težavno obdobje za njih čim bolje zaključilo. Poučili se bomo o lovskih objektih, ki živalim omogočajo boljšo dostopnost hrane, nekatere objekte bomo izdelali in jih postavili v naravo. V igri »lov na lisico« bomo spoznali osnove orientacije in na koncu prišli do zaklada.

Delavnico izvajajo BE AROUND ME.

Delavnica poteka na terenu, bodite primerno obuti in oblečeni, s seboj imejte malico. Zbirno mesto ob 9.00 pri gasilskem domu v Palčju.

Cena: 5 EUR

RISANI FILM LOTI IN IZGUBLJENI ZMAJ

V četrtek, 24. februarja 2022, ob 10.00, Kino Pivka, Prečna ulica 1, Pivka

Cena vstopnice: 4 €

 

FILM GRETA

V petek, 25. februarja 2022, ob 17.00, Kino Pivka, Prečna ulica 1, Pivka

Eno leto v življenju mlade podnebne aktivistke Grete Thunberg: od prve samotne stavke pred švedskim parlamentom do vzpona med globalne ikone.

Skip to content