Učitelji, lepo vabljeni na predstavitev Centra DINA in Parka vojaške zgodovine

25. 8. 2022

Vabimo vas, da se nam pridružite na BREZPLAČNI ekskurziji za učitelje, ki bo potekala v torek, 30. avgusta 2022. Spoznali boste Center o velikih zvereh DINA, pa tudi Park vojaške zgodovine.

8.30 – 12.00 CENTER O VELIKIH ZVEREH DINA PIVKA

Prvi del bo potekal v Krpanovem domu, kjer domuje Center Dina Pivka. Popeljali vas bomo skozi razstavo in vam predstavili pedagoške programe, pa tudi didaktične pripomočke in filme, ki so na voljo za izvedbo delavnic. Nato se bomo podali na krajši sprehod z naši zunanji sodelavci – lovci iz BE ARound me in ekološkim čebelarjem Frankom Dolganom, ki bo za vas pripravil tudi pokušino medu. Njihovi zanimivi programi, ki jih izvajajo v okolici Krpanovega doma, nadgrajuje vsebine Centra.

12.00 – 13.00 ODMOR ZA KOSILO

Kosilo ni organizirano in je v lastni režiji. Toplo malico ima v ponudbi več gostinskih ponudnikov v središču Pivke (npr. Gostilna Pri Marti, Gostilna in pizzeria Herman).

Za suho malico so v bližini trgovski centri.

13.00 – 15.00 PARK VOJAŠKE ZGODOVINE PIVKA

V največjem muzejskem kompleksu v Sloveniji za vas pripravljajo voden ogled zbirk s predstavitvijo aktualne muzejske ponudbe in pedagoških programov.  Celotno doživetje pa boste zaokrožili z ogledom notranjosti podmornice.

Prilagamo tudi Vabilo na strokovno ekskurzijo v Pivko in vabimo k prijavi na info@dinapivka.si .

Vljudno vabljeni v Dinin čarobni gozd in k odkrivanju naše zgodovine!

 

Skip to content