Učitelji na obisku pred novim šolskim letom

30. 8. 2022

V Centru DINA smo danes gostili učitelje osnovnih šol. Predstavili smo jim razstavišče in pedagoške programe dejavnosti centra. Predstavili smo jim tudi način izvedbe in interpretacije. Ta je prilagojena različnim starostnim skupinam in kombinacijam izbranih dejavnosti v centru (ogled razstavišča, vrsta delavnice, ogled filmov. Z nami sta bila tudi ekološki čebelar, domačina Franko Dolgan in Tjaša Žgur iz Be around me. Čebelar je predstavil letošnjo programsko novost centra, čebelarsko delavnico, Tjaša Žgur v lovski opremi pa je med sprehodom predstavila delavnico z lovcem po sledeh divjadi.

Učitelji so bili navdušeni nad ambientom in zasnovo centra o velikih zvereh ter bogatim naborom pedagoških dejavnosti, ki jih ponujata sam center in Pivka. Z veseljem so sodelovali na izbranih aktivnostih delavnice o velikih zvereh, poskušali ekološki med, s predstavnico lovske organizacije pa so ugotavljali najdene živalske sledi.

Obisk Pivke so nadaljevali v Parku vojaške zgodovine, kjer so jim pripravili predstavitev tamkajšnjih pedagoških programov in možnosti izvedbe različnih tematskih dni. Ogledali so si tudi notranjost podmornice in se sprehodili skozi razstavo o osamosvojitvi Slovenije.

Tudi tekom leta smo za skupine učiteljev pripravljeni organizirati vodene oglede Centra DINA in predstaviti pedagoške programe. Vabljeni učitelji šol različnih stopenj, da nas v okviru strokovnih ekskurzij ali kolektivnih izletov obiščete in nas poznate. Pokličite na 030 644 799 ali pišite na info@dinapivka.si .

Na svidenje!

Helena Šneberger Mandelj, vodja pedagoških programov v Dini
Helena Šneberger Mandelj, vodja pedagoških programov v Dini
Skip to content