Praznik v Dini

3. 8. 2022

V torek, 2. avgusta 2022, smo praznovali Dinin prvi rojstni dan. Spomnili smo se lanske velike mednarodne konference, na kateri so vsi partnerji projekta Carnivora Dinarica, slovenski in hrvaški, predstavili dosežke v projektu in kjer smo prisluhnili tudi tujim strokovnjakom, ki so spregovorili o njihovih izkušnjah pri  ohranjanju in izboljševanju stanja zavarovanih vrst, volka, risa in medveda, in o izkušnjah sobivanja. Konferenci pa je sledila češnja na (projektni) torti, otvoritev Centra o velikih zvereh DINA Pivka.

V torto za njen prvi rojstni dan je zarezal župan Občine Pivka, Robert Smrdelj, o delu Dine v njenem prvem letu pa sta spregovorili še direktorica Zavoda za turizem Pivka, ki center upravlja, Jana Gržinič, ter Dragica Jaksetič, ki je koordinirala ureditev centra in ki skrbi za poslanstvo centra, h kateremu smo se zavezali kot lokalna skupnost v okviru projekta.

S torto so se posladkali udeleženci delavnice, ki je potekala v Krpanovem domu, pa tudi gostje. Povabili smo tudi nekaj obiskovalcev, tujcev, ki so bili tisti čas na ogledu centra.

Dina do vključno 6. avgusta podarja 20-odstotni popust pri nakupu vstopnic.

Vabljeni

Skip to content