Oznaka »Medvedu prijazno« je namenjena promociji produktov in storitev, ki podpirajo sobivanje z velikimi zvermi in ohranjanje njihovega življenjskega prostora.

Gozdna vodenja in opazovanje medveda

Javni Zavod Snežnik

Loška dolina leži na skrajnem jugu Slovenije. Obdajajo jo prostrani notranjski gozdovi, ki so največje strnjeno in nenaseljeno gozdno območje v Srednji Evropi. Idealen življenjski prostor številnih živalskih vrst, od Ljubljane oddaljen zgolj uro vožnje!Tukaj vas izkušeni vodniki popeljejo na varno opazovanje rjavega medveda (Ursus arctos) v njegovem naravnem okolju – gozdu.
Preberi več Stopite v stik z nami

Naše izdelke lahko kupite / rezervirate:

V Dina Pivka trgovini
Osebno pri ambasadorju

Naša zgodba

Turistično informacijski center Lož, ki deluje pod okriljem Javnega zavoda Snežnik, je prve programe opazovanja rjavega medveda v njegovem naravnem okolju oblikoval leta 2013. Nastali so iz novo prepoznane priložnosti oblikovanja turističnega produkta, ki izhaja iz bogatih in raznolikih naravnih danosti Loške doline in vključuje vse elemente trajnostnega razvoja turizma ter sočasno izpostavlja in spodbuja spoštljiv odnos do narave, še posebej do varovanja in ohranjanja rjavega medveda v njegovem naravnem okolju. Bili smo prvi, ki smo na slovenskem turističnem trgu nastopili z organiziranim vodenjem opazovanja rjavega medveda za individualne goste. Nastali so iz novo prepoznane priložnosti oblikovanja turističnega produkta, ki izhaja iz bogatih in raznolikih naravnih danosti Loške doline in vključuje vse elemente trajnostnega razvoja turizma ter sočasno izpostavlja in spodbuja spoštljiv odnos do narave, še posebej do varovanja in ohranjanja rjavega medveda v njegovem naravnem okolju. Bili smo prvi, ki smo na slovenskem turističnem trgu nastopili z organiziranim vodenjem opazovanja rjavega medveda za individualne goste.

Sledite nam

Vsi naši medvedu prijazni izdelki

Skip to content