Počitniška delavnica – Volčje srce

8. 12. 2023

Osnovnošolce vabimo, da v naši družbi preživijo zadnje dni letošnjega leta – ustvarjalno, raziskovalno in seveda tudi počitniško. Preglejte program, prijavite se na info@visitpivka.si in se nam pridružite.

Presunljiva pripoved Volčje srce odstira mistično podobo volka, ki je v zahodni kulturi predstavljen kot temačno, zlobno in krvoločno bitje. Spodbudi nas, da se vživimo vanj – obenem pa odkrijemo vir navdiha in motivacije za spoznavanje lastne naravne moči, ki jo lahko prebudimo v zasledovanju lastnih želja in v premagovanju vsakdanjih izzivov. Zgodba je nastala na podlagi resničnega življenja volka Slavca iz tropa Slavnik, ki so mu biologi Univerze v Ljubljani v okviru projekta Slowolf sledili s telemetrično ovratnico. Napisana je kot biografska pripoved izmišljenega raziskovalca Rudija. Slavc ga je izbral, da je z njim delil življenjske skrivnosti, ki jih je dognal v času svojega potovanja. Mehkoba in mističnost pripovedi se dodatno izrisujeta skozi ilustracije Polone Apolonie Loborec.

Na dogodku bomo najprej spoznali obe avtorici in njuno snovanje slikanice, nato pa nas bosta Nana in Polona s kratkimi delavnicami popeljali v svet čuječnosti in intuicije. Imamo ju vsi, vendar ju zaradi načina življenja izgubljamo. Po zgledu volka Slavca se bomo z Nano Milčinski naučili preprostega načina, kako lahko premagamo strah in naredili nekaj preprostih vaj razvijanje in ohranjanje teh čudovitih sposobnosti. Ilustratorka Polona Apolonia Loborec pa bo pokazala, kako se strahu obraniti s kreativnostjo. Strah bomo poskusili narisati in pri tem likovno izrazili nekaj, kar včasih težko opišemo z besedo …

Sledila bo gibalna delavnica, na kateri bodo otroci na zanimiv in igriv način skozi gib, glas in mimiko spoznali volkove in njihovo vlogo v naravi. Spoznali se bodo z lastnim dihom in glasom tako, da po volčje zadihajo in zatulijo, pa tudi eno volčjo zapojejo. Prelevili se bodo v številne živali (in tudi drevo), ki so tesno povezane s prisotnostjo volkov v okolju (ptice, medvedi, jelenjad, bober, ribe, lisice,…). Tako se bodo hkrati povezali tako z naravo kot z lastnim telesom in bitjem. Ob koncu se sprostijo kot volkci v brlogu in si za popotnico narišejo nekaj volčjega.

Vabljeni, da se pridružite tudi četrtkovi in petkovi delavnici

  • Četrtek, 28. december – 👩‍🍳🍪KULINARIČNA DELAVNICA🍪👨‍🍳

Na kulinarični delavnici v spodnji avli Krpanovega doma, se bomo preizkusili v peki prazničnih piškotov. Seveda se bomo na koncu z njimi tudi posladkali.

 

  • Petek, 29. december – 🎉NOVOLETNA ZABAVA🎉

Od starega leta se bomo poslovili zabavno – z zabavo seveda. Glasba, luči in dobra volja – odličen konec leta 2023.

 

Delavnice so BREZPLAČNE. Namenjene so osnovnošolskim otrokom. Mlajši se nam lahko pridružijo v spremstvu odrasle osebe.  Zbirno mesto za vse delavnice je v avli Krpanovega doma, Prečna ulica 1, Pivka.

Pridružujemo si pravico do spremembe programa.

Skip to content