Otvoritev gozdne hiše in gozdne učne poti na Mašunu

V ponedeljek, 24. 5. 2021, je na Mašunu na Snežniku potekala slavnostna otvoritev gozdne hiše Mašun in gozdne učne poti Mašun, ki so ju na Zavodu za gozdove Slovenije nadgradili in obnovili v okviru projekta Carnivora Dinarica. Gozdna hiša Mašun je tako bogatejša za stalno razstavo o velikih zvereh. Obnovljena gozdna učna pot pa prinaša številne nove informacije o življenju velikih zveri in snežniških gozdovih. Pod geslom „Velike zveri soustvarjajo najboljše gozdove. Spoštujmo jih!“ se gozdna hiša, kot tudi gozdna učna pot posvečata zlasti pomenu in vlogi velikih zveri v gozdnih ekosistemih. Obiskovalci pa se lahko seznanijo tudi z upravljanjem velikih zveri v Sloveniji in na Hrvaškem, kot tudi z biološkimi značilnostmi medveda, volka in risa ter njihovega plena

Otvoritev je potekala v okviru osrednje prireditve ob Tednu gozdov, ki ga tradicionalno vsako leto organizira Zavod za gozdove Slovenije. Prireditve so se udeležili številni visoki gostje. Med njimi tudi predstavniki Ministrstva za okolje in prostor RS ter minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS Dr. Jože Podgoršek, ki je tudi otvoril razstavo in si jo ob strokovnem vodstvu postojnskih gozdarjev kot prvi tudi ogledal.

svecani-dio

Vabimo vse, da se ob spoznavanju velikih zveri naužijejo lepot in gozdne spokojnosti Mašuna. Gozdna učna pot je odprta vse dni v letu. Ogled gozdne hiše pa je mogoč le ob predhodni najavi na Zavoda za gozdove Slovenije, Območna enota Postojna.

unutra-Masun

poucna-staza

Skip to content