Spoznali smo naše skrivnostne sosede

Mali udeleženci današnjih delavnic so že pred delavnico, izvedeno v okviru projekta PIVKA.KRAS.PRESIHA. veliko vedeli o netopirjih: da slišijo na podoben način kot kiti (»si kričijo v prostor in čakajo na odmev«), da so pozimi neaktivni, da se ne zapletajo v lase in da so njihovi iztrebki kakovostno gnojilo.
Po »teoriji« so se odpravili na sprehod med hiše vse do cerkvenega zvonika in naprej med travnike, spotoma pa ugotavljali, kje bi netopirji lahko našli svoje zatočišče.

Skupaj z vodnico Evo so izdelali netopirnico. Stavimo, da si marsikateri odrasli sploh ne zna predstavljati, kaj je to!:) Nataknili jo bomo na kako drevo ali celo na pročelje Krpanovega doma, ko bo prenova zaključen. Netopirnica bo tako v središču Pivke nudila zatočišče tem nočnim živalim.

Nina je s svojimi prstnimi čarovnijami- origami tehniko zgibanja papirja, očarala tudi mlade vedoželjneže, ki so domov odšli vsak s svojo knjižno kazalko, zato da si bodo z netopirčkom označili, kje v knjigi ali zvezku jih čaka domača naloga, na pisalni mizi pa jim bo družbo delal okrasek netopirček.

Kako pa je ime ženi netopirja? Poglej v portal Franček!

Jutri se spet dobimo v Ekomuzeju, od tam pa z revirnim gozdarjem v gozd.

Skip to content