Požarni inšpektorji na obisku

15. 9. 2022

Včeraj je Dino obiskala velika skupina 46 požarnih inšpektorjev. Kot nam je povedala organizatorka tokratnega njihovega srečanja, Tadeja Lilić iz postojnskega inšpektorata, se stanovski kolegi srečajo vsako leto in vsakokrat nekje drugje v Sloveniji. Srečanje je namenjeno pogovoru o delu, obenem pa tudi spoznavanju krajevnih znamenitosti.

Tokrat so spoznali naš Center Dina, v nekaj obrisih tudi občino Pivka in njen turistični razvoj, večino časa pa smo preživeli v zelo živahni debati o zanimivostih iz življenja medveda, volka in risa, zakaj je pomembno ohranjati velike zveri, ali jih je pri nas preveč, kakšni so podatki o učinkovitosti uporabe preventivnih sredstev, kot so na primer visoke elektromreže, pastirski psi, katere so pomanjkljivosti sedanjega upravljanja velikih zveri… Vprašanja so kar deževala, polemizirali med seboj so tudi udeleženci sami… kar vse nam zgovorno govori o tem, da je tematika zanimiva tudi nepoznavalcem.

Časa za raziskovanje velikih zveri s pomočjo naprednih interpretacijskih sredstev v našem centru, je ostalo bolj malo, tako da verjamemo, da nas bodo “inšpektorji” obiskali s svojimi družinami tudi v svoje prostem času.

Skip to content