Lovili in skrivali smo se z Young Rangerji

4. 9. 2023

S skupino otrok med 6 in 9 let smo najprej na globusu pogledali, kje se volkovi nahajajo po svetu. (Videli smo tudi, da je Avstralija še en del Amerike na drugi strani zemljevida.) Šli smo na kratek sprehod na robu Pivke, kjer sta nas malo spremljala sonce, malo pa dežne kaplje. Zaradi teh smo se ustavili v podhodu železnice, kjer so nas fascinirale smeti.

Fascinirale so nas smeti na tleh v malem podhodu pod železnico, skozi katerega nas je vodil kratek sprehod zunaj Pivke – malo med soncem, malo med dežnimi kapljami. Tako je, volk je bil rdeča nit tega dne.

Govorili smo tudi o raziskovanju volkov. Tu smo samo pozirali – tulili smo v Centru DINA! A kdo vidi kje avtomatsko kamero na sliki? Foto: Tjaša Žgur

Tulili smo kot volkovi – ampak notri, ker vemo, da bi zunaj lahko s tem vznemirili volkove, če je v bližini Pivke dejansko doma kakšen trop. Pogledali smo si kratke filmčke o volku v votlini Centra DINA Pivka in govorili tudi o tem, da volk lahko v eni noči pobije več ovac, zakaj do tega pride in katere načine poznamo za zavarovanje pašnih živali. Primerjali smo pastirskega in ovčarskega psa – ker gre pač za čisto drugo delovno mesto (čeprav lahko oba delata pri isti organizaciji). Ker Rdečo kapico že poznamo, smo poslušali zgodbo o Pozabljivi kapici, Rdečo kapico pa smo izkoristili za igro lovljenja, kjer je volk lovil babice in Kapice.

Kakorkoli, menimo, da smo tako kot otroci kot voditeljice imeli dober dan!

 

Zapisala: Manca Velkavrh, UL Biotehniška fakulteta Ljubljana

Skip to content