Brezplačno javno vodenje

13. 2. 2023
21. februarja je razglašen za Mednarodni dan turističnih vodnikov. Na ta dan že tradicionalno potekajo brezplačna vodenja, s katerimi želimo organizatorji javnosti približati delo turističnih vodnikov, raznolike vsebine in zanimive programe, ki jih izvajajo.
Zavod za turizem Pivka se mednarodnemu dnevu turističnih vodnikov pridružuje z organizacijo dveh brezplačnih vodenj, ki bosta potekali v soboto, 18. februarja 2023.
Vabimo vas, da se nam pridružite.

JAVNO VODENJE PO CENTRU DINA PIVKA

Kdaj? Sobota, 18. februar 2023, ob 11. uri

Kje? Center o velikih zvereh Dina Pivka (Krpanov dom Pivka, Prečna ulica 1, 6257 Pivka)

Skupaj z lokalno vodnico boste spoznali biologijo in ekologijo velikih zveri – njihovo »družinsko« življenje, prehrano, življenjski prostor. Preko interaktivnih postaj bo raziskovanje še bolj doživeto. Zavedamo se, da tematika velikih zveri pri ljudeh izzove različne občutke – tudi te bomo nagovorili in skupaj razbijali stereotipe o medvedu, volku in risu. Predstavili bomo izzive sobivanja in rešitve, ki so na voljo.
Vodenemu ogledu bo sledil čas za samostojno raziskovanje. Posebno doživetje je pogled skozi očala za virtualno resničnosti, iskanje digitalnih sledi in preizkus znanja na kvizu hitre tačke.

Vodenje bo trajalo približno eno uro in bo potekalo v vsakem vremenu.

VODEN SPREHOD MED PIVŠKIMI JEZERI

Kdaj? Sobota, 18. februar 2023, ob 13. uri

Kje? zbor pred Ekomuzejem Pivških presihajočih jezer (Slovenska vas 10, 6257 Pivka)

Lokalni vodnik vas bo pričakal pred Ekomuzejem, ki je zaradi prenove trenutno zaprt. Odpravili se boste do Petelinjskega jezera, ki je drugo največje presihajoče jezero na Pivškem. V njem voda ostaja najdlje. Že na poti do razgledne točke se bodo odpirali tudi čudoviti pogledi na Sv. Trojico. Zgodba o junaku, ki je bil doma s pod Sv. Trojice vam je gotovo že poznana, a ob interpretacije lokalnega vodnika, boste Martinu Krpanu gotovo izvedli še kaj novega.

Voden ogled bo trajal približno dve uri. V primeru slabega vremena vodenje odpade.

Skip to content