Oznaka »Medvedu prijazno« je namenjena promociji produktov in storitev, ki podpirajo sobivanje z velikimi zvermi in ohranjanje njihovega življenjskega prostora.

Opazovanje medveda in vodene gozdne dogodivščine

BeAroundMe, trajnostni turizem, d.o.o.

BE AROUND ME je podjetje, ki se ukvarja s trajnostnim turizmom za vse generacije. Podjetje predstavljamo trije licencirani turistični vodniki za področje Zelenega krasa, v našo turistično ponudbo pa je zajeto območje Javornikov in Pivške kotline. Smo ljubitelji narave, gozda in njegovih prebivalcev, bogatijo pa nas tudi izkušnje s področja lovstva in lovskočuvajske službe. Sodelujemo pri različnih evropskih projektih (LIFE DINALP BEAR, Carnivora Dinarica, LIFE LYNX), saj želimo pomagati pri ohranjanju in varstvu okolja za naše potomce. Gozdna doživeja in opazovanje medveda izvajamo na območju Javornikov , pri načrtovanju in izvajanju izletov pa sledimo smernicam za odgovorno ravnanje pri nepotrošni rabi medvedov v turizmu.
Preberi več Stopite v stik z nami

Naše izdelke lahko kupite / rezervirate:

V Dina Pivka trgovini
Osebno pri ambasadorju
SPOZNAJ KRALJA jAVORNIKOV OPAZOVANJE MEDVEDA V NJEGOVEM NARAVNEM OKOLJU temelji na opazovanju narave in njenih prebivalcev v opazovalnici v tišini. Pred odhodom vodnik razloži potek vodenja, skupaj spoznamo medveda, ostale prebivalce gozda in njihov življenjski prostor, nato pa se podamo na pot do opazovalnice. Doživetje poteka 3 ure - 2 uri pred sončnim zahodom in eno uro po njem. Opazovanje poteka v Javornikih, izhodiščna točka za doživetje je Postojna. V času opazovanje je vodnik prisoten in skrbi, da je opazovanje varno tako za udeležence, kot tudi za gozdne živali.

Naša zgodba

Z našo turistično ponudbo želimo gostom pokazati lepoto gozda, jim omogočiti spoznavanje in občutenje tako žive kot nežive narave, pri tem pa ostati čim bolj neopazni za prebivalce gozda in na tak način opozarjati na pomembnost ohranjanja gozda in njegovih prebivalcev. S trajnostnim pristopom, ki temelji na okoljskih in družbeno-kulturnih ciljih si prizadevamo za bolj doživete in kakovostnejše doživljajske izkušnje naših gostov. Za naše turistične programe smo prejeli tudi oznako Medvedu Prijazno, kar v praksi pomeni, da so naše aktivnosti v gozdu varne za vse naše obiskovalce kot tudi za velike zveri in ostale gozdne živali.

Sledite nam

Vsi naši medvedu prijazni izdelki

Skip to content